Dé oplossing voor poepprobleem rondom camperplaatsen

vf 

 
Dé oplossing voor poepprobleem rondom camperplaatsen


{fastsocialshare}

Het houdt de gemoederen al dagen bezig, hét ''poepprobleem'' rondom Camperplaats Maastricht. Buurtbewoners aan de Bosscherweg in Maastricht treffen op dagelijkse basis poep aan op de dijk. Niet van honden of andere dieren, maar schrikbarend genoeg poep van mensen! De hoofdverdachten in dit verhaal; de camperaars die de nabijgelegen camperplaats bezoeken! Daar is immers geen toiletgebouw aanwezig & niet alle campers beschikken over een eigen toilet. Maar de oplossing is al snel gevonden..


Wanneer camperaars niet over een eigen toilet aan boord beschikken zijn zij overgeleverd aan de sanitaire voorzieningen op locatie. Echter, niet alle camperplaatsen voorzien in toilletten. Sterker nog, het overgrote meerendeel van de camperplaatsen in Europa voorzien niet in deze faciliteiten. Knap lastig dus voor alle camperaars die geen toilet en/of douche aan boord hebben. Facile Media heeft hier dé oplossing voor. Deze uitgeverij van campergidsen heeft met de uitgave 'Camperstops onderweg - Comfortabel op reis' een nieuwe gids uitgebracht die een selectie van 1200 camperplaatsen bevat die allen beschikken over toilet & douche! Zo kom je als camperaar nooit voor vervelende (én zeer benarde) verrassingen te staan op locatie.

''Een geweldige & zeer nuttige toevoeging voor onderweg''


Van alle camperplaatsen wordt praktische informatie gegeven met betrekking tot openingstijden, tarieven, voorzieningen en ondergrond. Een impressiefoto geeft meteen een goede indruk van de camperstop. De geselecteerde camperstops met sanitair zijn te vinden in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië. De handzame gids telt 288 pagina’s, kost slechts € 14,50 en is verkrijgbaar bij Camperreiswinkel.nl


Klik hier voor meer informatie over deze speciale uitgave!

 

 

1200camperplaatsendouchetoilet

{fastsocialshare}


 

 

3x bijzondere steden: Duitsland

{fastsocialshare}

Duitsland kent vele steden & dorpen waar je misschien niet meteen aan zou denken om naar af te reizen, maar die zeker wél de moeite waard zijn. Laat je betoveren door het romantische, idyllische karakter of het adembenemende uitzicht! Je kunt hier heerlijk door de binnenstad slenteren, historische bezienswaardigheden bewonderen of gewoon simpelweg genieten op een van de vele terrasjes. Camperwereld.eu selecteerde 3 van deze bijzondere steden die je niet mag missen tijdens je reis door Duitsland!

 

 


Bamberg  
( Beieren ) 

Wist je dat de gehele stad Bamberg op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat? Dus niet hier en daar een bijzonder gebouw wat de lijst heeft gehaald, maar écht de volledige stad. Dit vanwege het feit dat de binnenstad, en diens Middeleeuwse gebouwen, zo goed bewaard zijn gebleven. Misschien wel het meest unieke gebouw is het oude stadhuis. Dit is namelijk nog al een vreemd gebouw met een strak 18e eeuws gedeelte, een toren in het midden en een oud Duits vakwerk-gedeelte. Dit alles staat op een piepklein eilandje, wat eigenlijk veel te klein is voor dit bijzondere gebouw. Het steekt er aan alle kanten overheen. Wanneer je in Bamberg bent zal je nog iets opvallen. Aan de linkeroever van de rivier vind je de mooie, indrukwekkende gebouwen van de stad, en aan de rechterkant van de oever vind je de laagbouw waar vroeger ‘de burgerij’ woonde. Hier waan je jezelf in de middeleeuwen, vanwege de volledig in tact gebleven straten en huizen.

Tip om te overnachten:

Wohnmobilplatz, Bamberg

 

Bamberg Altes Rathaus

Alter Rathaus in Bamberg is een erg bijzonder gebouw.

 

 

33543119392 4c068af2ca zHet Kurfürstliches Schloss in Bonn wordt tegenwoordig gebruikt als universiteitsgebouw.

 


Bonn
 ( Noordrijn-Westfalen )

Deze voormalige hoofdstad van West-Duitsland heeft verrassend veel bezienswaardigheden en een erg aangename binnenstad. Deze binnenstad is namelijk heerlijk rustig en doet erg gemoedelijk aan. Geniet op een van de terrasjes rond het marktplein, uitkijkend op de in de 18e eeuw gebouwde ‘Altes Rathaus’. Als je door de binnenstad loopt kun je er niet omheen; het Kurfürstliches Schloss. Een enorm, in gele tinten geschilderd, paleis! Vandaag de dag is het jammer genoeg niet meer ingericht als paleis maar desalniettemin kun je het wel moeiteloos van binnen bewonderen, het doet namelijk tegenwoordig dienst als universiteit.

Tip om te overnachten:

Wohnmobilstellplatz: An der Rheinaue, Bonn

 


Tübingen
( Baden-Württemberg )

Tübingen is een echte universiteitsstad, hier wordt namelijk al ruim 500 jaar universitair onderwijs gegeven. Hedendaags wonen er in Tübingen nog steeds veel studenten, maar liefst 25% van de inwoners zijn studenten. Mede hierdoor is het een hele levendige en bruisende stad, maar tegelijkertijd wel heel gemoedelijk! De historische binnenstad en haar kronkelige straatjes zijn goed bewaard gebleven en zijn heerlijk om doorheen te struinen. Wanneer het lekker weer is kun je er gif op innemen waar je de meeste studenten zal tegenkomen; de muur langs de Neckar waar iedereen heerlijk van een zelf meegenomen hapje en drankje geniet in het zonnetje, uitkijkend op de bootjes die langsvaren!

Tip om te overnachten:

Wohnmobilhafen Neckarufer
Wohnmobilstellplatz an der Steinlach

 

GettyImages 525466927Tübingen kent een frisse, gemoedelijke karakteristieke binnenstad.

 

 

De tips voor overnachten die hierboven staan vermeld zijn ook allen terug te vinden in de Camperstop-AdvisorCamperstop-App (android & iOS). 

Wil je echt niks missen? Volg ons dan op Facebook!  Of meld je hier aan voor de Camperwereld-nieuwsbrief, dé maandelijkse nieuwsrbrief boordevol camper-inspiratie, aanbiedingen & meer!


Deel deze 3 bijzondere steden met je vrienden en familie!

{fastsocialshare}

campergids

 

 

 

 

.

Elfstedentocht met de camper

{fastsocialshare}

Er is weer een winter voorbij geslopen dat er geen elftedentocht zal plaatsvinden in het mooie Friesland. Of het überhaupt nog ooit gaat gebeuren is niet eens zeker, waar de geleerden niet eens een goed/duidelijk antwoord op kunnen geven. Maar niet getreurd, we hebben goed nieuws.. ‘It giet oan!’ Weliswaar niet op de schaatsen, maar in onze eigen vertrouwde camper. Helaas ligt er geen ‘kruisje’ voor je klaar bij de finish, maar daar tegenover staat wel dat je deze elfstedentocht geheel op je eigen tempo kan volbrengen. We komen langs de 11 Friese steden en starten en eindigen de route, zoals gebruikelijk, in Leeuwarden.

In deel 1 van deze Friese Elfstedentocht met de camper starten we in Leeuwarden en gaan we via Sneek, naar Ijlst, Sloten & Stavoren.  1 - Leeuwarden  ( Ljouwert )
In 2018 mocht Leeuwarden zichzelf ‘Culturele Hoofdstad van Europa’ noemen. Deze titel krijg je uiteraard niet voor niks. Er is veel te zien en te beleven in de hoofdstad van de provincie Friesland. De koninklijke familie heeft haar roots in Leeuwarden liggen, dit zie je nog zeker terug in de stad. Zo kun je bijvoorbeeld de Nassauroute wandelen en ontdek een van de vele overblijfselen van deze vorstelijke periode.
Tips om te overnachten:
Camperplaats Leeuwarden
Camperplaats Prinsentuin


2 - Sneek ( Snits )

De stad die bekend staat om haar historische binnenstad met o.a. de welbekende waterpoort. Bezoek Sneek vooral ook tijdens de Sneekweek (begin augustus), een groot jaarlijks terugkerend evenement waarin 7 dagen lang de stad in het teken staat van vele zeilwedstrijden, muziekfestivals en vooral gezelligheid. Loop je de Sneekweek mis? Breng dan een bezoek aan het Fries Scheepvaart museum, waar je niet alleen alles leert over de geschiedenis van de Friese scheepvaart maar ook over bijvoorbeeld over de Elfstedentocht en de Sneekweek.
Tip om te overnachten:
Camperplaats Aquanaut

Sneekweek 2015 normal jpg 10568

De Sneekweek, een week lang iedere dag meerdere zeilwedstrijden & festiviteiten voor jong & oud!

 

IJlst normal jpg 11393De overtuinen in Ijlst zijn zeer kenmerkend en werden mede daardoor als decor gebruikt in de film 'De schippers van de Kameleon'.

 

3 - Ijlst   ( Drylts )
Deze stad behoort tot een van de kleinste steden van Friesland, maar heeft wel een zeer rijke historie. Dit zie je nog overal wanneer je door Ijlst wandelt. Het meest kenmerkende aan deze stad zijn toch wel de ‘Overtuinen’. Dit zijn tuinen die door een weg en/of water van de woning wordt gescheiden.
Tip om te overnachten:
Camperplaats De Tsjalk

 

4 - Sloten  ( Sleat ) 
De kleinste stad van de elfsteden, is een prachtige stad met slechts 760 inwoners. Vroeger was deze stad nog een erg belangrijke schakel, vanwege haar ligging aan de waterweg tussen Sneek en de Zuiderzee. Hedendaags is het stadje vooral in trek bij dagjestoeristen die heerlijk willen genieten van de rust en het echte Friese leven.
Tip om te overnachten:
Jachthaven Lemsterpoort

5 - Stavoren ( Starum )
Stavoren wordt in de volksmond ‘dé stad aan het Ijsselmeer’ genoemd, dit vanwege het feit dat de stad aan 3(!) kanten wordt ingesloten door het Ijsselmeer. Hanzestad Stavoren kreeg al in 1061 officieel stadsrechten en behoort daarmee tot een van de oudste steden van Nederland. Ga op zoek naar het verhaal van ‘Het Vrouwtje van Stavoren’ en leer een wijze les die je altijd bij zal blijven.
Tip om te overnachten:
Marina Stavoren Buitenhaven

 


De 1e 5 van de elfsteden zijn achter de rug en wat valt er toch een hoop te zien, te beleven en te proeven in deze noordelijke provincie. Je kan met recht nu al zeggen dat deze provincie één van Nederlands' meest bijzondere en karakteristieke provincies is.  In deel 2 ontdekken we de overige 6 steden van deze bijzondere tocht en eindigen we traditiegetrouw weer in Leeuwarden.
De tips voor overnachten die hierboven staan vermeld zijn ook allen terug te vinden in de Camperstop-AdvisorCamperstop-App (android & iOS)


Wil je echt niks missen? Volg ons dan op Facebook!  Of meld je hier aan voor de Camperwereld-nieuwsbrief, dé maandelijkse nieuwsbrief boordevol camper-inspiratie, aanbiedingen & meer!

NIEUW sanitair slider frieslandDe nieuwe uitgave Camperstops Onderweg, - comfortabel op reis bevat ook meerdere Friese camperplaatsen die voorzien in douche en toilet. 

 

 

Deel deze elfstedentoch met de camper met je vrienden en/of familie.
{fastsocialshare}

 

 

 

.

Nantes - citytrip camper

 

Beleef de fantasiewereld van ‘Les Machines de L’île’ in Nantes, Frankrijk!

{fastsocialshare}


Altijd al eens een ritje op een olifant willen maken? Bezoek dan Nantes tijdens je volgende camperreis door Frankrijk! Al bijna 12 jaar loopt er aan de oever van de Loire, meerdere keren per dag een reusachtige olifant van maar liefst 12 meter hoog, 8 meter breed en 21 meter lang voorbij waar je een ritje op kunt maken! Zoals je wellicht begrijpt bestaat er geen echte olifant met dergelijke afmetingen maar betreft dit een gigantische, reusachtige, mechanische olifant.

Dit alles kun je vinden in de fantasiewereld; ‘Les Machines de l’île’. Een project waarbij kunst en toerisme geweldig samen gaan! Naast het boegbeeld van dit project, de Grand Élephant, is er nog veel meer te beleven en te zien op het terrein wat vroeger als scheepswerf werd gebruikt! Naast de gigantische olifant kom je er ook een angstaanjagend grote mechanische spin tegen & een enorme carrousel met maar liefst 3 verdiepingen welke de onderwaterwereld tot leven brengt. De kunstenaars welke verantwoordelijk zijn voor dit project zijn François Delarozière en Pierre Orefice. Zij zijn geïnspireerd geraakt door de werelden van Jules Verne, die zelf in Nantes werd geboren, en door de industriële geschiedenis van de stad.


''Van toeren met de camper door het Franse land, naar ritje op een gigantische olifant!''

In ‘La Galerie des Machines’ kun je zien hoe alle machines gemaakt en getest worden. In deze werkplaats worden ook machines gemaakt die buiten Nantes getoond worden. Voordat de machines ‘naar buiten’ gaan worden ze eerst uitvoerig getest en gedemonstreerd door de medewerkers. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een nieuw en werkelijk gigantisch project, L’arbre Aux Hérons. Met een hoogte van 35 meter en diameter van ruim 50 meter wordt dit hoe dan ook een onwerkelijke belevenis. De machine moet een grote boom voorstellen waarop twee grote reigers zitten. Bezoekers kunnen onder de vleugels van deze reigers zich van tak naar tak bewegen.

Deze toeristische attractie trekt jaarlijks ruim 650.000 bezoekers en heeft Nantes weer helemaal op de kaart gezet bij de (internationale) toerist. Wil je Nantes bezoeken tijdens een van je volgende camperreizen? Vergeet dan niet om op Camperwereld.eu of de Camperstop-App te raadplegen welke camperplaatsen er in de buurt van je route of bestemming liggen!

 

 

7717595950 a3d22758e1 bGa je binnenkort naar Frankrijk? Bereid je goed voor & laat je inspireren door Camperreiswinkel.nl! Wist je dat je bijvoorbeeld met France Passion op ruim 2.000 unieke locaties door Frankrijk gratis kunt overnachten? 
Wil je echt niks missen? Volg ons dan op Facebook!  Of meld je hier aan voor de Camperwereld-nieuwsbrief, dé maandelijkse nieuwsbrief boordevol camper-inspiratie, aanbiedingen & meer!


Deel deze citytrip-tip met je vrienden en familie!


{fastsocialshare}


camperreiswinkel.nl banner

 

 

Elfstedentocht met de camper - deel 2

{fastsocialshare}

De Elfstedentocht gaat ook dit jaar helaas niet plaatsvinden. Althans, niet op het ijs. In deel 1 van ‘Elfstedentocht door Friesland met de camper’ lieten we al zien dat we echt niet hoeven te wachten tot het ooit nog eens plaats gaat vinden. De Elfstedentocht is prima te doen vanuit de camper. Je kunt over deze tocht ook zo lang doen als je zelf wil, bij iedere stad vind je ook een of meerdere camperplaatsen! 'It giet oan!'

In deel 2 van deze Friese Elfstedentocht met de camper gaan we verder richting Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker, Dokkum en eindigen zoals de échte Friese Elfstedentocht weer in Leeuwarden.

 

6 - Hindeloopen ( Hylpen )
Deze stad ligt ook aan het Ijsselmeer en is daardoor perfect voor watersport. Als je denkt dat je de Friese taal al moeilijk te verstaan is, dan zal je allemaal je oren niet geloven als de inwoners van Hindeloopen iets in traditioneel dialect aan je vragen. ‘Hindeloopers’ is vanwege haar Middeleeuwse klinkers een dialect met een zeer onderscheidende klank. Baal je nog steeds dat de Elfstedentocht niet geschaatst wordt dit jaar? Breng dan een bezoek aan het Eerste Friese Schaatsmuseum en proef zo toch een beetje van de sfeer van dit Oer-Friese schaatsevenement.
Tip om te overnachten:
Camperplaats Molkwerum


7 - Workum ( Warkum )

Je kunt Workum niet voorbij zonder íets van de bekende kunstenaar Jopie Huisman gezien te hebben. De beste plek om deze kunstwerken te bezoeken is natuurlijk het ‘Jopie Huisman Museum’. Een wandeling door het oude centrum van Workum is door de vele karakteristieke geveltjes en monumenten een attractie op zichzelf.
Tip om te overnachten:
Camperplaats Jachthaven Bouwsma

 

Friesland normal jpg 113581

Zeg je Ijsselmeer, dan zeg je watersport!  

 

 

Harlingen normal jpg 113591Ontdek de prachtige stad Harlingen, hier is het gehele jaar veel te beleven.

 

8 - Bolsward ( Boalsert )
Wellicht is het verstandig om vóórdat je Bolsward induikt een geschikte camperplaats te vinden. Want in de stad Bolsward ontkom je niet aan het zeer bekende drankje ‘Sonnema Berenburg’. Dit drankje is vanwege de stevige afdronk lekker in de mix met frisdrank en in de winter heerlijk om warm te drinken met een klein (of groot) toefje slagroom. Er worden rondleidingen gegeven door deze welbekende distilleerderij waarbij je het geheim ontdekt van Sonnema (tot zekere hoogte, want het volledige recept is nog steeds geheim) en proef dit unieke kruidenmengsel!
Tip om te overnachten:
Camperplaats Half-Hichtum

9 - Harlingen   ( Harns )
Deze stad was en is erg belangrijk voor de provincie Friesland vanwege de haven. Je kunt vanuit Harlingen ook eenvoudig de oversteek maken naar de Waddeneilanden Vlieland & Terschelling. Je vindt in deze stad aan het water maar liefst 600(!) monumenten hierdoor is deze stad echt een bezoek waard. In het voorjaar en zomer kom je heerlijk tot rust op het strand van Harlingen.
Tip om te overnachten:
Camperplaats Tsjerk Hiddesluizen 

 

10 - Franeker  ( Frjentsjer ) 
Een bezoek aan Franeker kan niet zonder een bezoek aan het oudste nog werkende planetarium van de wereld! Ontdek in dit Koninklijk Eise Eisinga Planetarium alles over het zonnestelsel. Je kunt Franeker ook kennen van het grote, traditionele kaatstoernooi wat ieder jaar in de zomer gehouden wordt. Ook leuk om te doen in Franeker is het huren van een bootje om zo de stad vanaf het water te ontdekken!
Tip om te overnachten:
Camperplaats De Slypstien

 

11 - Dokkum ( Dokkum )
Dokkum is de laatste van de elfsteden voordat de schaatsers terugkeren richting Leeuwarden en is ook nog zeker de moeite waard om te bezoeken. De binnenstad ademt historie vanwege de vele trapgevels, grachten en bolwerken. Maar Dokkum is ook erg leuk om te winkelen, je hebt hier talloze boetiekjes en bijzondere winkeltjes waar alleen het doorheen struinen al een beleving is.
Tip om te overnachten:
Camperstop Dokkum

 

Finish - Leeuwarden ( Ljouwert ) 
De Friese Elfstedentocht begint in Leeuwarden, maar eindigt hier ook. En dat is maar goed ook, want in Leeuwarden kun je écht van alles doen waardoor het zeker geen straf is om hier tweemaal naar toe te reizen. Beklim bijvoorbeeld de Friese variant van de Toren van Pisa, de ‘Skeve toren’ van Leeuwarden! Ben je dermate moe van al hetgeen dat je in de elfsteden hebt beleefd, dan pak je toch lekker een terrasje aan de grachten van Ljouwert. 
Tips om te overnachten:
Camperplaats Leeuwarden
Camperplaats Prinsentuin

De tips voor overnachten die hierboven staan vermeld zijn ook allen terug te vinden in de Camperstop-AdvisorCamperstop-App (android & iOS). Heb je het 1e deel van deze elfstedentocht met de camper door Friesland gemist? Klik dan hier


Wil je echt niks missen? Volg ons dan op Facebook!  Of meld je hier aan voor de Camperwereld-nieuwsbrief, dé maandelijkse nieuwsbrief boordevol camper-inspiratie, aanbiedingen & meer!

NIEUW sanitair slider frieslandDe nieuwe uitgave Camperstops Onderweg, - comfortabel op reis bevat ook meerdere Friese camperplaatsen die voorzien in douche en toilet. 

 

 

Deel deze elfstedentoch met de camper met je vrienden en/of familie.
{fastsocialshare}

 

 

 

.

 

Tip voor de actieve camperaar

Een nieuwe internationale fietsroute volledig langs de oevers van de Maas. Houden jullie van fietsen? Dan is het zeker de moeite waard om een deel van deze Maasfietsroute af te gaan leggen. Deze route start vanaf het plateau van Langres (FR) via België naar Hoek van Holland (NL). De totale lengte van deze gehele route is maar liefst 1.166km. Langs deze route ontdek je pareltjes die je nog niet eerder hebt gezien. Het is de perfecte invulling van een dag tijdens je camperreis, genieten van fietsen, cultuur en natuur. 

 

{fastsocialshare} 

242761 Anseremme Meuse Velo cWBT DenisErroyaux optHet fietspad loopt langs de oevers van de Maas, mede hierdoor is deze goed bewegwijzerde route eenvoudig (gedeeltelijk) te fietsen voor fietsers van ieder niveau. Leuk om tijdens je camperreis een deel van deze route te ontdekken, je kunt vanuit Nederland de Maas ontdekken helemaal tot de bron in Frankrijk. Natuurlijk kan de route ook andersom worden gefietst.

Frankrijk

Ga op zoek naar de Bron van de Maas, deze is gelegen op 407 meter boven de zeespiegel. Bij de ingang van het dorp Pouilly-en-Bassigny is een monument geplaatst bij de Bron van de Maas. Vanaf hier is de rivier 950km lang waarlangs zich Maasfietsroute bevindt. Ontdek de Maas zoals je deze rivier nog niet eerder hebt gezien. Mocht je naar het plateau van Langres gaan, vergeet dan ook niet om de vestingstad Langres te bezoeken. Ga door een van de 7 stadspoorten en bezoek het museum over de grootste vestingswallen van Europa.

Enkele tips om te overnachten in Frankrijk: 
Camperplaats Goncourt 
Camperplaats Rebeuville
Aire camping-cars de Dun-sur-Meuse
Port de Plaisance Stenay
Halte fluviale Mouzon

341730 Liege RavelMeuse Signaletique cOfficeduTourismeLiege opt

België

Namen, de hoofdstad van Wallonië ligt langs de route. Deze stijlvolle intieme stad die zich kenmerkt door het historische centrum met vele mooie winkels en gezellige cafés en restaurants is zeker een bezoekje waard. België kent 5 etappes van de Maasfietsroute met in totaal 155km aan fietspaden. Ga met je camper overnachten in Dinant, breng een bezoekje aan La Citadelle en ga een stukje van de Maasroute fietsen en je hebt een ongekend leuke dag. Vergeet ook niet om tussendoor van een lekker Belgisch biertje te genieten in een van de vele cafés. 

Enkele tips om te overnachten in België: 
La Citadelle de Dinant 
Tabora Namen
Camperplaats Huy

Nederland

Ook in Nederland kun je etappes van de Maasfietsroute volgen, van Maastricht tot aan Hoek van Holland. Tijdens je fietstocht langs de Maas kun je de leuke vestingstad Ravenstein ontdekken, bezoek de Sint-Luciakerk (1735), de enige kerk in laatbarokstijl in de provincie Noord-Brabant. Bezoek Nationaal Park De Biesbosch, de historische binnenstad van Maastricht of de historische havens van Dordrecht. 

Enkele tips om te overnachten in Nederland: 

Camperplaats Maastricht
WSC De Maas Venlo
Jachthaven 't Loo Linden
Camperpark Kinderdijk Alblasserdam
Camperplaats Hoek van Holland

 
Wil je meer informatie over de diverse etappes in de Maasfietsroute of wil je de etappe downloaden zodat je deze op een navigatiesysteem kunt plaatsen? Ga dan naar maasfietsroute.eu, hier vindt je alle informatie van deze nieuwe internationale fietsroute. 

 {fastsocialshare}

camperreiswinkel.nl banner1 

Pintrip - Denemarken - Camperreiswinkel

 

Het ontdekken van de (nog) onbekende parels van Denemarken is makkelijker dan je denkt! Pintrip


{fastsocialshare}

Denemarken als reisbestemming is de laatste jaren steeds populairder geworden onder camperaars! Niet gek, uitgestrekte landschappen wisselen zich af met indrukwekkende kustlijnen en je rijdt van het ene idyllische karakteristieke stadje zo het andere in. Je hoeft je niet snel te vervelen in het adembenemende Denemarken!

Het aantal camperplaatsen groeit de laatste jaren ook gestaag en de algehele faciliteiten voor camperaars nemen toe. Echter, als je Denemarken pas écht wil leren kennen dan zou je in contact moeten komen met de lokale bevolking! Wie kunnen immers beter de lokale hotspots aanwijzen dan de locals zelf? En dat is vanaf dit jaar makkelijker dan je denkt! In Denemarken is hier namelijk een nieuw initiatief voor ontstaan, Pintrip! Bij aanschaf van de campergids Pintrip kun je het gehele jaar gratis overnachten op maar liefst 500(!) overnachtingslocaties door heel Denemarken! Honderden gastheren/-dames heten je van harte welkom om op hun privé-terrein om daar te komen overnachten en willen jou, als jij daar behoefte aan hebt, dolgraag laten zien wat ze in het dagelijkse leven ondernemen en wat de omgeving te bieden heeft op het gebied van natuur, cultuur & bezienswaardigheden.

Om hier dus gebruik van te kunnen maken dien je de campergids Pintrip aan te schaffen. Dit doe je eenvoudig op Camperreiswinkel.nl. Bij de campergids waar detailinformatie (incl. evt. aanwezige service-faciliteiten) over de 500 overnachtingslocaties in beschreven staat, ontvang je tevens een vignet wat duidelijk zichtbaar achter de voorruit dient te worden geplaatst wat tevens het toegangsbewijs is bij de honderden locaties door heel Denemarken.

Camperreiswinkel.nl is het enige officiële verkooppunt binnen Nederland & België voor Pintrip.

 

 

denemarkenDeze formule is ook al jaren beschikbaar in Frankrijk, Spanje & Groot-Brittannië en is enorm populair onder de Europese camperaar. In Frankrijk gebruik je France Passion en kun je terecht op duizenden locaties door het hele land. Bij aankoop van een España Discovery kun je terecht bij vele (wijn)boeren & bodega’s door heel Spanje. En wanneer je de Britse countryside echt wilt leren kennen is Brit Stops de ideale reisgenoot.

{fastsocialshare}


 

 

Camperstops onderweg - comfortabel op reis

Braganca

Comfortabel op reis door Europa met ‘Camperstops onderweg’

{fastsocialshare}
Een selectie van 1200 camperplaatsen met douche en toilet, gebundeld in 1 gids! De zojuist verschenen nieuwe editie Camperstops onderweg - Comfortabel op reis biedt de oplossing voor het eindeloos zoeken naar een geschikte camperplaats met douche en toilet. Deze campergids bevat namelijk een selectie van 1.200 camperplaatsen met douche en toilet in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië, aan keuze dus zeker geen gebrek. 


Het aantal camperplaatsen in Europa blijft groeien. Veel van deze nieuwe camperplaatsen beschikken over uitgebreide faciliteiten zoals een douche en toilet. De nieuwste uitgave uit de serie “Camperstops onderweg” speelt hierop in met een selectie van 1200 camperplaatsen met sanitaire voorzieningen. Naast camperaars die op reis gaan met een camper met weinig of geen sanitaire voorzieningen, geven sowieso ook veel camperaars die dit wel aan boord hebben er de voorkeur aan gebruik te maken van sanitair ter plaatse. Vaak wordt gekozen voor een camping, maar met deze nieuwe uitgave kan nu ook eenvoudig een camperplaats worden gevonden die voldoet aan de verwachting.


Van alle camperplaatsen wordt praktische informatie gegeven met betrekking tot openingstijden, tarieven, voorzieningen en ondergrond. Een impressiefoto geeft meteen een goede indruk van de camperstop. De geselecteerde camperstops met sanitair zijn te vinden in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië. De handzame gids telt 288 pagina’s, kost € 14,50 en is verkrijgbaar bij Camperreiswinkel.nl en Bol.com.

Camperstops onderweg - Comfortable op reis is verkrijgbaar en direct leverbaar op o.a. Camperreiswinkel.nl > Klik hier voor meer informatie en bij Bol.com. 

Camperstops onderweg - comfortabel op reiscamperreiswinkel.nl banner1

 

{fastsocialshare} 

 

 

 

.