Camper

 

Het kiezen van een volgende camperplaats. 

Waar baseer jij jouw keuze op?

Door het toenemende aantal camperplaatsen, kom je steeds vaker meerdere camperplaatsen tegen in een bepaalde regio/gebied. Je zal dus een keuze moeten maken bij welke van deze camperplaatsen je gaat overnachten. Dit is vanzelfsprekend een persoonlijke keuze en zal iedere camperaar op zijn/haar eigen manier aanpakken. Verschillende factoren kunnen hierbij een belangrijke rol spelen. Denk aan prijs, ligging en ervaringen van andere camperaars. Mocht je een van deze factoren erg belangrijk vinden, dan zijn er ‘hulpmiddelen’ die je kunt inschakelen de keuze wat makkelijker te maken.

 

- Selecteren op basis van prijs

Eerlijk is eerlijk: we zouden het liefst allemaal 4x per jaar, 3 maanden op reis gaan met de camper. ;-) Maar helaas, naast de eventuele verplichtingen gooit de portemonnee ook veelal roet in het eten. Maar er zijn meer mogelijkheden dan je denkt om je vakantie te kunnen verlengen zónder daar meer geld voor te moeten betalen. Zo zijn er tal van gratis camperplaatsen te vinden door heel Europa. In Frankrijk alleen al duizenden! In de campergids ‘Camperstops Onderweg – Voordelig op reis door Frankrijk’ vind je een selectie van 1620 gratis camperplaatsen. En nee, dit betreffen echt niet enkel eenvoudige overnachtingsplaatsen met geen/weinig voorzieningen. De ruime meerderheid van de gratis camperplaatsen in deze speciale uitgave betreffen gratis camperplaatsen mét voorzieningen waar menig betaalde camperplaats nog iets van zou kunnen leren. Klik hier voor meer informatie

Wil je toch ietwat meer van de gebaande paden afwijken, weg van het massatoerisme maar tegelijkertijd niet te hoeven betalen voor je overnachting, dan biedt de formule van France Passion de oplossing voor jou! Aan de hand van deze unieke formule kun je het gehele jaar gratis overnachten op duizenden locaties door héél Frankrijk! Deze formule laat je kennis maken met het land, de bevolking en de verschillende smaken op een zéér unieke wijze. Je overnacht namelijk bij de (wijn)boer thuis op privé-terrein. Stel je eens voor, zittend voor je camper, wijntje in de hand uitkijkend op een kilometerslange wijngaard.. En dat ook nog eens volledig gratis! Soortgelijke formules zoals France Passion in Frankrijk zijn ook beschikbaar voor Spanje (España Discovery) & Brit Stops (Verenigd Koninkrijk). Camperreiswinkel.nl is het enige en officiële verkooppunt van deze formule in Nederland, klik hier voor meer informatie.

 

sliders artikel
 

 routegidsen

- Selecteren op basis van locatie

Ook een belangrijke factor voor veel camperaars is, logischerwijs, de locatie van de camperplaats. Is de camperplaats goed bereikbaar en dichtbij eventuele bezienswaardigheden of activiteiten. Of denk aan bijvoorbeeld juist, afgelegen en midden in de natuur óf juist midden in het centrum van een wereldstad. Mocht dit een belangrijke factor voor je zijn dan zijn de campergidsen van bijvoorbeeld CamperRoutes een goede basis voor je reis. Deze campergidsen bevatten routes die je langs de mooiste uitzichten, bezienswaardigheden, wandel/fietsroutes brengt en tegelijkertijd ook omliggende prachtige camperplaatsen en/of campings tonen. Een andere suggestie is de campergids; ‘100 mooiste camperplaatsen in Nederland’. Deze campergids heeft een selectie gemaakt van 100 mooiste camperplaatsen aan zee, bij het bos, in de stad, op het platteland, etc. Kijk op Camperreiswinkel.nl voor meer informatie over deze routegidsen.

 

- Selecteren op basis van ervaringen van anderen

Het online delen van ervaringen is de afgelopen jaren veel eenvoudiger geworden en heeft een steeds belangrijkere rol gekregen in ons keuze-proces. Waar we vroeger enkel op de ervaringen van vrienden en familie konden rekenen, laten we ons tegenwoordig beïnvloeden door mensen van over de hele wereld. Dit doen we als we online iets kopen in een webshop of bijvoorbeeld wanneer we een vakantie/reis boeken. Dit kunnen we al jaren als we online een hotel uitzoeken, maar tegenwoordig ook wanneer we met de camper op pad zijn. Met de Camperstop-App, heb je toegang tot ruim 10.750 camperplaatsen door heel Europa. Bij al deze camperplaatsen kunnen camperaars reviews/ervaringen achterlaten om zodoende andere camperaars te helpen bij het selecteren van de volgende camperplaats. Inmiddels zijn er talloze reviews verzameld van camperaars door heel Europa. Tegenwoordig selecteer je de volgende camperplaats dus niet enkel op de gegeven detailinformatie omtrent locatie of geboden faciliteiten, maar ook aan de hand van ervaringen van andere camperaars! > Download hier de Camperstop-App voor Android & iOS.

 

Camperstop App reviews