Bierroute door België

Bierroute door België

{fastsocialshare}

Ben je gek op bier? Dan zal het water je al in de mond lopen van deze route. Deze route leidt je namelijk langs 4 zéér speciale, authentieke brouwerijen dwars door België. We starten deze route in de binnenstad van de historische stad Brugge bij Brouwerij de Halve Maan, gaan via het ‘wereldberoemde’ Westvleteren richting Beersel bij Brugge voor een ‘oude geuze’ en eindigen deze bierroute in Achouffe bij de brouwerij midden in de groene Ardennen! Bij iedere brouwerij worden één of meerdere overnachtingslocaties benoemd. Deze camperplaatsen zijn op fietsafstand van de brouwerij, zodat je onbezorgd kunt genieten van al het lekkers! Proost! Drink geen alcohol wanneer je nog moet rijden.

 

 


Brouwerij de Halve maan - Brugge  


Misschien wel de meest bijzondere brouwerij van België, in ieder geval de brouwerij met de meest bijzondere locatie! Brouwerij de Halve Maan is namelijk gevestigd midden in de middeleeuwse binnenstad van Brugge! Deze brouwerij kun je kennen van o.a. ‘Brugse Zot’ & ‘Straffe Hendrik’. Deze twee bieren zijn zeer geliefd bij het grote publiek. De brouwerij zelf dateert al uit 1564(!) en is dagelijks te bezoeken. Je hebt keuze uit meerdere rondleidingen en er kan uiteraard nadien worden geproefd. De ligging midden in het centrum maakt een bezoek aan deze brouwerij perfect te combineren met een bezoek aan deze historische stad. Leuk feitje; het bier in Brugge vloeit niet alleen rijkelijk uit de toog. Maar er vloeit ook iedere dag duizenden liters bier onder de straten door. Sinds 2016 loopt er een ware bierpijpleiding van 3km onder de grond die zo van de brouwerij naar de bottelarij loopt. Dit innovatieve idee is ontstaan om de zware vervuilende tankwagens te weren uit de stad. Dit niet alleen vanwege de uitstoot, maar ook vanwege de onveilige situaties die dit met zich meebracht. Deze tankwagens moesten namelijk minimaal 12 keer per dag tussen de twee locaties pendelen.

Tip om te overnachten:

Camperplaats Brugge

 

bru

Brouwerij De Halve Maan bevindt midden in de eeuwenoude binnenstad van Brugge.

 

 

westvleterenWestvleteren, een van werelds meest exclusieve bieren.

 


Westvleteren - Vleteren
 

Westvleteren is wereldberoemd! En nee, dan bedoelen we niet deze Belgische deelgemeente. Sterker nog, maar weinig mensen zouden deze plaats aan kunnen duiden op de kaart. Maar hier bedoelen we natuurlijk het gelijknamige bier: Westvleteren! Westvleteren is meerdere malen uitgeroepen tot ‘’beste bier ter wereld’’. Er zijn drie varianten van dit trappistenbier: Westvleteren Blond, Westvleteren 8 en Westvleteren 12. Met name dit laatst genoemde bier wordt wereldwijd geroemd om haar fantastische smaak en afdronk. Maar niet alleen de smaak maakt dit bier zo speciaal, een ook zeer belangrijke factor is de beperkte beschikbaarheid van dit trappistenbier. Niet voor niets, dat dit bier ook wel de ‘’Heilige Graal’’ wordt genoemd onder bierliefhebbers! Doordat het bier in zo’n lage oplage gebrouwen wordt doe je er verstandig aan het bier tijdig te reserveren. De brouwerij, bij de abdij van Sint-Sixtus, werd in 1839 gevestigd. Helaas is de brouwerij zelf niet te bezoeken maar je kunt er wel naar het informatiecentrum. Hier kun je alle informatie vinden over deze speciale brouwerij en over het leven van de monniken in Sint-Sixtus. Voor de echte bierliefhebber is deze locatie een echte must-visit!

Tip om te overnachten:

Camperplaats Westvleteren

 

Stekerij 3 fonteinen – Beersel

Allereerst doen we er wellicht verstandig aan om uit te leggen wat het verschil is tussen een brouwerij en een stekerij. In een brouwerij wordt bier ‘gebrouwen’ in een stekerij wordt een bier ‘gestookt’. Het stoken van bier kan niet zomaar overal gebeuren. In België wordt dit enkele in de streken Pajotteland en de Zennevallei gedaan. In deze streken kan de benodigde natuurlijke gisting plaatsvinden. Het stoken van bier houdt kort gezegd in dat er zowel jonge als oude ‘lambiek’ bij elkaar worden gevoegd in één vat waar vervolgens hergisting in plaatsvindt. Door dit proces ontstaat er dus een nieuw soort bier, dit noemen we Geuze. Bij ‘3 fonteinen’ wordt er geuze gestookt, dit betreft dus een stekerij en geen brouwerij. Een Geuze is wat zuurder van smaak dan gewoon bier. Volgens vele ook vele malen straffer om te drinken. Hierdoor is het een kwestie van ‘je houdt ervan’ of ‘je haat het’. Nog nooit op? Dan is het in ieder geval zeker het proberen waard!

Tip om te overnachten:

Auberge de jeunesse Génération Europe
Sporthal Jo Baetens

 

3 fonteienStekerij 3 fonteinen – Beersel

 

Camperstop book app NLFacile-en-Route Campergids

 


Brouwerij Achouffe - Achouffe
 

De brouwerij in Achouffe kennen we met namen van het lekkere fruitige blond biertje; La Chouffe! Dit biermerk wat ooit begon als hobby voor twee schoonbroers is nu uitgegroeid tot een wereldwijd verkocht biermerk. De Brouwerij zelf is erg leuk om te bezoeken. Gedurende de 1,5 uur durende rondleiding krijg je alles te weten over het bijzondere ontstaan van dit biermerk, krijg je uitleg over het algehele brouwproces en mag een bierproeverij op het einde van de rondleiding natuurlijk niet ontbreken. Let op: Reserveer je bezoek vooraf wanneer je wil deelnemen aan een rondleiding.

Tips om te overnachten:

Camperstop Houffalize
Barrage de Nisramont

 

De tips voor overnachten die hierboven staan vermeld zijn ook allen terug te vinden in de Camperstop-AdvisorCamperstop-App (android & iOS). 

Wil je echt niks missen? Volg ons dan op Facebook!  Of meld je hier aan voor de Camperwereld-nieuwsbrief, dé maandelijkse nieuwsrbrief boordevol camper-inspiratie, aanbiedingen & meer!


Deel deze Belgische bierroute met je vrienden en familie!

{fastsocialshare}

campergids

 

 

 

 

.

Nantes - citytrip camper

 

Beleef de fantasiewereld van ‘Les Machines de L’île’ in Nantes, Frankrijk!

{fastsocialshare}


Altijd al eens een ritje op een olifant willen maken? Bezoek dan Nantes tijdens je volgende camperreis door Frankrijk! Al bijna 12 jaar loopt er aan de oever van de Loire, meerdere keren per dag een reusachtige olifant van maar liefst 12 meter hoog, 8 meter breed en 21 meter lang voorbij waar je een ritje op kunt maken! Zoals je wellicht begrijpt bestaat er geen echte olifant met dergelijke afmetingen maar betreft dit een gigantische, reusachtige, mechanische olifant.

Dit alles kun je vinden in de fantasiewereld; ‘Les Machines de l’île’. Een project waarbij kunst en toerisme geweldig samen gaan! Naast het boegbeeld van dit project, de Grand Élephant, is er nog veel meer te beleven en te zien op het terrein wat vroeger als scheepswerf werd gebruikt! Naast de gigantische olifant kom je er ook een angstaanjagend grote mechanische spin tegen & een enorme carrousel met maar liefst 3 verdiepingen welke de onderwaterwereld tot leven brengt. De kunstenaars welke verantwoordelijk zijn voor dit project zijn François Delarozière en Pierre Orefice. Zij zijn geïnspireerd geraakt door de werelden van Jules Verne, die zelf in Nantes werd geboren, en door de industriële geschiedenis van de stad.


''Van toeren met de camper door het Franse land, naar een ritje op een gigantische olifant!''

In ‘La Galerie des Machines’ kun je zien hoe alle machines gemaakt en getest worden. In deze werkplaats worden ook machines gemaakt die buiten Nantes getoond worden. Voordat de machines ‘naar buiten’ gaan worden ze eerst uitvoerig getest en gedemonstreerd door de medewerkers. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een nieuw en werkelijk gigantisch project, L’arbre Aux Hérons. Met een hoogte van 35 meter en diameter van ruim 50 meter wordt dit hoe dan ook een onwerkelijke belevenis. De machine moet een grote boom voorstellen waarop twee grote reigers zitten. Bezoekers kunnen onder de vleugels van deze reigers zich van tak naar tak bewegen.

Deze toeristische attractie trekt jaarlijks ruim 650.000 bezoekers en heeft Nantes weer helemaal op de kaart gezet bij de (internationale) toerist. Wil je Nantes bezoeken tijdens een van je volgende camperreizen? Vergeet dan niet om op Camperwereld.eu of de Camperstop-App te raadplegen welke camperplaatsen er in de buurt van je route of bestemming liggen!

 

 

7717595950 a3d22758e1 bGa je binnenkort naar Frankrijk? Bereid je goed voor & laat je inspireren door Camperreiswinkel.nl! Wist je dat je bijvoorbeeld met France Passion op ruim 2.000 unieke locaties door Frankrijk gratis kunt overnachten? 
Wil je echt niks missen? Volg ons dan op Facebook!  Of meld je hier aan voor de Camperwereld-nieuwsbrief, dé maandelijkse nieuwsbrief boordevol camper-inspiratie, aanbiedingen & meer!


Deel deze citytrip-tip met je vrienden en familie!


{fastsocialshare}


camperreiswinkel.nl banner

 

 

Elfstedentocht met de camper - deel 2

{fastsocialshare}

De Elfstedentocht gaat ook dit jaar helaas niet plaatsvinden. Althans, niet op het ijs. In deel 1 van ‘Elfstedentocht door Friesland met de camper’ lieten we al zien dat we echt niet hoeven te wachten tot het ooit nog eens plaats gaat vinden. De Elfstedentocht is prima te doen vanuit de camper. Je kunt over deze tocht ook zo lang doen als je zelf wil, bij iedere stad vind je ook een of meerdere camperplaatsen! 'It giet oan!'

In deel 2 van deze Friese Elfstedentocht met de camper gaan we verder richting Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker, Dokkum en eindigen zoals de échte Friese Elfstedentocht weer in Leeuwarden.

 

6 - Hindeloopen ( Hylpen )
Deze stad ligt ook aan het Ijsselmeer en is daardoor perfect voor watersport. Als je denkt dat je de Friese taal al moeilijk te verstaan is, dan zal je allemaal je oren niet geloven als de inwoners van Hindeloopen iets in traditioneel dialect aan je vragen. ‘Hindeloopers’ is vanwege haar Middeleeuwse klinkers een dialect met een zeer onderscheidende klank. Baal je nog steeds dat de Elfstedentocht niet geschaatst wordt dit jaar? Breng dan een bezoek aan het Eerste Friese Schaatsmuseum en proef zo toch een beetje van de sfeer van dit Oer-Friese schaatsevenement.
Tip om te overnachten:
Camperplaats Molkwerum


7 - Workum ( Warkum )

Je kunt Workum niet voorbij zonder íets van de bekende kunstenaar Jopie Huisman gezien te hebben. De beste plek om deze kunstwerken te bezoeken is natuurlijk het ‘Jopie Huisman Museum’. Een wandeling door het oude centrum van Workum is door de vele karakteristieke geveltjes en monumenten een attractie op zichzelf.
Tip om te overnachten:
Camperplaats Jachthaven Bouwsma

 

Friesland normal jpg 113581

Zeg je Ijsselmeer, dan zeg je watersport!  

 

 

Harlingen normal jpg 113591Ontdek de prachtige stad Harlingen, hier is het gehele jaar veel te beleven.

 

8 - Bolsward ( Boalsert )
Wellicht is het verstandig om vóórdat je Bolsward induikt een geschikte camperplaats te vinden. Want in de stad Bolsward ontkom je niet aan het zeer bekende drankje ‘Sonnema Berenburg’. Dit drankje is vanwege de stevige afdronk lekker in de mix met frisdrank en in de winter heerlijk om warm te drinken met een klein (of groot) toefje slagroom. Er worden rondleidingen gegeven door deze welbekende distilleerderij waarbij je het geheim ontdekt van Sonnema (tot zekere hoogte, want het volledige recept is nog steeds geheim) en proef dit unieke kruidenmengsel!
Tip om te overnachten:
Camperplaats Half-Hichtum

9 - Harlingen   ( Harns )
Deze stad was en is erg belangrijk voor de provincie Friesland vanwege de haven. Je kunt vanuit Harlingen ook eenvoudig de oversteek maken naar de Waddeneilanden Vlieland & Terschelling. Je vindt in deze stad aan het water maar liefst 600(!) monumenten hierdoor is deze stad echt een bezoek waard. In het voorjaar en zomer kom je heerlijk tot rust op het strand van Harlingen.
Tip om te overnachten:
Camperplaats Tsjerk Hiddesluizen 

 

10 - Franeker  ( Frjentsjer ) 
Een bezoek aan Franeker kan niet zonder een bezoek aan het oudste nog werkende planetarium van de wereld! Ontdek in dit Koninklijk Eise Eisinga Planetarium alles over het zonnestelsel. Je kunt Franeker ook kennen van het grote, traditionele kaatstoernooi wat ieder jaar in de zomer gehouden wordt. Ook leuk om te doen in Franeker is het huren van een bootje om zo de stad vanaf het water te ontdekken!
Tip om te overnachten:
Camperplaats De Slypstien

 

11 - Dokkum ( Dokkum )
Dokkum is de laatste van de elfsteden voordat de schaatsers terugkeren richting Leeuwarden en is ook nog zeker de moeite waard om te bezoeken. De binnenstad ademt historie vanwege de vele trapgevels, grachten en bolwerken. Maar Dokkum is ook erg leuk om te winkelen, je hebt hier talloze boetiekjes en bijzondere winkeltjes waar alleen het doorheen struinen al een beleving is.
Tip om te overnachten:
Camperstop Dokkum

 

Finish - Leeuwarden ( Ljouwert ) 
De Friese Elfstedentocht begint in Leeuwarden, maar eindigt hier ook. En dat is maar goed ook, want in Leeuwarden kun je écht van alles doen waardoor het zeker geen straf is om hier tweemaal naar toe te reizen. Beklim bijvoorbeeld de Friese variant van de Toren van Pisa, de ‘Skeve toren’ van Leeuwarden! Ben je dermate moe van al hetgeen dat je in de elfsteden hebt beleefd, dan pak je toch lekker een terrasje aan de grachten van Ljouwert. 
Tips om te overnachten:
Camperplaats Leeuwarden
Camperplaats Prinsentuin

De tips voor overnachten die hierboven staan vermeld zijn ook allen terug te vinden in de Camperstop-AdvisorCamperstop-App (android & iOS). Heb je het 1e deel van deze elfstedentocht met de camper door Friesland gemist? Klik dan hier


Wil je echt niks missen? Volg ons dan op Facebook!  Of meld je hier aan voor de Camperwereld-nieuwsbrief, dé maandelijkse nieuwsbrief boordevol camper-inspiratie, aanbiedingen & meer!

NIEUW sanitair slider frieslandDe nieuwe uitgave Camperstops Onderweg, - comfortabel op reis bevat ook meerdere Friese camperplaatsen die voorzien in douche en toilet. 

 

 

Deel deze elfstedentoch met de camper met je vrienden en/of familie.
{fastsocialshare}

 

 

 

.

De zoektocht naar dat ene unieke camperplekje

{fastsocialshare}

Het reizen met de camper is de laatste jaren populairder geworden dan ooit tevoren! Zowel jong als oud wil tegenwoordig kunnen genieten van de vrijheid die de camper met zich mee brengt. Waar je ook komt met de camper, je komt steeds vaker mensen tegen met dezelfde passie als jij; camperen! Gelukkig komen er ook steeds meer voorzieningen & overnachtingslocaties bij voor camperaars. Het is echter onvermijdelijk dat het vinden van dat unieke plekje, waar je jezelf nog even ‘’helemaal alleen op de wereld voelt’’, steeds lastiger wordt! Om toch van die unieke plekjes te kunnen blijven genieten, zijn er door heel Europa verschillende initiatieven het leven in geroepen. Deze initiatieven laten je een jaar lang genieten van prachtige unieke overnachtingslocaties en laten je tevens in contact komen met de lokale bevolking! Mooie bijkomstigheid, je betaalt niks voor je overnachting! Zo sta je dus een heel jaar lang gratis op duizenden prachtige locaties door heel Frankrijk, Spanje, Denemarken & Groot-Brittannië!

 

Frankrijk  

Wanneer je gebruik maakt van France Passion overnacht je gratis bij ruim 2.000 aangesloten (wijn)boeren door heel Frankrijk! Deze boeren laten je daarnaast met alle liefde zien (& proeven) hoe zij hun producten verbouwen/produceren. Op deze unieke locaties verblijf je ver weg van al het massatoerisme! De formule van France Passion is al tientallen jaren een begrip onder de Europese camperaar! Meer informatie over France Passion vind je hier!

‘’Stel je eens voor.. wakker worden aan de voet van een uitgestrekte wijngaard!’’

Spanje

Proef het heerlijke Spanje! Bij aanschaf van de España Discovery heb je een volledig jaar toegang tot de meest unieke locaties om te overnachten met de camper! Deze honderden locaties, verspreid door heel Spanje, bestaan veelal uit bodega’s & boerenbedrijven. Zo vermijd je (over)volle camperplaatsen & campings en kun je genieten in alle rust van al het lekkers wat Spanje te bieden heeft. Meer informatie over España Discovery vind je hier! 

France passion wijngaard

Met France Passion ontdek je de mooiste plekjes van Frankrijk

 

brit stopsOntdek de Britse Countryside met Brit Stops.

 

Denemarken

Steeds vaker weten camperaars de weg te vinden richting Denemarken. Niet gek ook, Denemarken is immers een prachtig land en uitermate geschikt om met de camper doorheen te reizen! Maar waar moet je nou écht zijn? Met Pintrip kom je erachter! Honderden gastheren/-dames kunnen namelijk niet wachten om jou te verwelkomen op hun privé-terrein en jou de voor het grote publiek (nog) onontdekte plekjes te laten zien van de omgeving. Om van deze formule gebruik te kunnen maken dien je de campergids Pintrip aan te schaffen. Dit nieuwe initiatief is nu al in haar eerste maanden een enorm succes gebleken, al vele camperaars maken dankbaar gebruik van deze unieke formule! Camperreiswinkel.nl is het officiële & enige verkooppunt van Pintrip binnen Nederland & België, klik hier voor meer informatie!


Groot-Brittannië

In Groot-Brittannië bestaat ook al jaren een vergelijkbare formule, Brit Stops. Na aanschaf van deze campergids ontvang je een vignet waarmee je gratis toegang krijgt tot ruim 900 locaties door heel Groot-Brittannië! Deze locaties variëren enorm, zo sta je de ene keer heel gezellig bij een typisch Britse Pub en kun je de volgende dag heerlijk genieten van de rust op de Britse Countryside bij een van de talloze boerenbedrijven! De locaties zijn verspreid over heel Groot-Brittannië en Ierland en is daarmee dé ideale reisgenoot voor wanneer je de oversteek maakt naar het adembenemende Groot-Brittannië!  Meer informatie over Brit Stops vind je hier!

  

 Wil je echt niks missen? Volg ons dan op Facebook!  Of meld je hier aan voor de Camperwereld-nieuwsbrief, dé maandelijkse nieuwsrbrief boordevol camper-inspiratie, aanbiedingen & meer!

 

camperreiswinkel.nl banner1


Deel deze bijzondere initiatieven met je vrienden en familie!

{fastsocialshare}

 

 

 

 

 

.

Pintrip - Denemarken - Camperreiswinkel

 

Het ontdekken van de (nog) onbekende parels van Denemarken is makkelijker dan je denkt! Pintrip


{fastsocialshare}

Denemarken als reisbestemming is de laatste jaren steeds populairder geworden onder camperaars! Niet gek, uitgestrekte landschappen wisselen zich af met indrukwekkende kustlijnen en je rijdt van het ene idyllische karakteristieke stadje zo het andere in. Je hoeft je niet snel te vervelen in het adembenemende Denemarken!

Het aantal camperplaatsen groeit de laatste jaren ook gestaag en de algehele faciliteiten voor camperaars nemen toe. Echter, als je Denemarken pas écht wil leren kennen dan zou je in contact moeten komen met de lokale bevolking! Wie kunnen immers beter de lokale hotspots aanwijzen dan de locals zelf? En dat is vanaf dit jaar makkelijker dan je denkt! In Denemarken is hier namelijk een nieuw initiatief voor ontstaan, Pintrip! Bij aanschaf van de campergids Pintrip kun je het gehele jaar gratis overnachten op maar liefst 500(!) overnachtingslocaties door heel Denemarken! Honderden gastheren/-dames heten je van harte welkom om op hun privé-terrein om daar te komen overnachten en willen jou, als jij daar behoefte aan hebt, dolgraag laten zien wat ze in het dagelijkse leven ondernemen en wat de omgeving te bieden heeft op het gebied van natuur, cultuur & bezienswaardigheden.

Om hier dus gebruik van te kunnen maken dien je de campergids Pintrip aan te schaffen. Dit doe je eenvoudig op Camperreiswinkel.nl. Bij de campergids waar detailinformatie (incl. evt. aanwezige service-faciliteiten) over de 500 overnachtingslocaties in beschreven staat, ontvang je tevens een vignet wat duidelijk zichtbaar achter de voorruit dient te worden geplaatst wat tevens het toegangsbewijs is bij de honderden locaties door heel Denemarken.

Camperreiswinkel.nl is het enige officiële verkooppunt binnen Nederland & België voor Pintrip.

 

 

denemarkenDeze formule is ook al jaren beschikbaar in Frankrijk, Spanje & Groot-Brittannië en is enorm populair onder de Europese camperaar. In Frankrijk gebruik je France Passion en kun je terecht op duizenden locaties door het hele land. Bij aankoop van een España Discovery kun je terecht bij vele (wijn)boeren & bodega’s door heel Spanje. En wanneer je de Britse countryside echt wilt leren kennen is Brit Stops de ideale reisgenoot.

{fastsocialshare}


 

 

Camperstops onderweg - comfortabel op reis

Braganca

Comfortabel op reis door Europa met ‘Camperstops onderweg’

{fastsocialshare}
Een selectie van 1200 camperplaatsen met douche en toilet, gebundeld in 1 gids! De zojuist verschenen nieuwe editie Camperstops onderweg - Comfortabel op reis biedt de oplossing voor het eindeloos zoeken naar een geschikte camperplaats met douche en toilet. Deze campergids bevat namelijk een selectie van 1.200 camperplaatsen met douche en toilet in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië, aan keuze dus zeker geen gebrek. 


Het aantal camperplaatsen in Europa blijft groeien. Veel van deze nieuwe camperplaatsen beschikken over uitgebreide faciliteiten zoals een douche en toilet. De nieuwste uitgave uit de serie “Camperstops onderweg” speelt hierop in met een selectie van 1200 camperplaatsen met sanitaire voorzieningen. Naast camperaars die op reis gaan met een camper met weinig of geen sanitaire voorzieningen, geven sowieso ook veel camperaars die dit wel aan boord hebben er de voorkeur aan gebruik te maken van sanitair ter plaatse. Vaak wordt gekozen voor een camping, maar met deze nieuwe uitgave kan nu ook eenvoudig een camperplaats worden gevonden die voldoet aan de verwachting.


Van alle camperplaatsen wordt praktische informatie gegeven met betrekking tot openingstijden, tarieven, voorzieningen en ondergrond. Een impressiefoto geeft meteen een goede indruk van de camperstop. De geselecteerde camperstops met sanitair zijn te vinden in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië. De handzame gids telt 288 pagina’s, kost € 14,50 en is verkrijgbaar bij Camperreiswinkel.nl en Bol.com.

Camperstops onderweg - Comfortable op reis is verkrijgbaar en direct leverbaar op o.a. Camperreiswinkel.nl > Klik hier voor meer informatie en bij Bol.com. 

Camperstops onderweg - comfortabel op reiscamperreiswinkel.nl banner1

 

{fastsocialshare} 

 

 

 

.

Dé oplossing voor poepprobleem rondom camperplaatsen

vf 

 
Dé oplossing voor poepprobleem rondom camperplaatsen


{fastsocialshare}

Het houdt de gemoederen al dagen bezig, hét ''poepprobleem'' rondom Camperplaats Maastricht. Buurtbewoners aan de Bosscherweg in Maastricht treffen op dagelijkse basis poep aan op de dijk. Niet van honden of andere dieren, maar schrikbarend genoeg poep van mensen! De hoofdverdachten in dit verhaal; de camperaars die de nabijgelegen camperplaats bezoeken! Daar is immers geen toiletgebouw aanwezig & niet alle campers beschikken over een eigen toilet. Maar de oplossing is al snel gevonden..


Wanneer camperaars niet over een eigen toilet aan boord beschikken zijn zij overgeleverd aan de sanitaire voorzieningen op locatie. Echter, niet alle camperplaatsen voorzien in toilletten. Sterker nog, het overgrote meerendeel van de camperplaatsen in Europa voorzien niet in deze faciliteiten. Knap lastig dus voor alle camperaars die geen toilet en/of douche aan boord hebben. Facile Media heeft hier dé oplossing voor. Deze uitgeverij van campergidsen heeft met de uitgave 'Camperstops onderweg - Comfortabel op reis' een nieuwe gids uitgebracht die een selectie van 1200 camperplaatsen bevat die allen beschikken over toilet & douche! Zo kom je als camperaar nooit voor vervelende (én zeer benarde) verrassingen te staan op locatie.

''Een geweldige & zeer nuttige toevoeging voor onderweg''


Van alle camperplaatsen wordt praktische informatie gegeven met betrekking tot openingstijden, tarieven, voorzieningen en ondergrond. Een impressiefoto geeft meteen een goede indruk van de camperstop. De geselecteerde camperstops met sanitair zijn te vinden in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië. De handzame gids telt 288 pagina’s, kost slechts € 14,50 en is verkrijgbaar bij Camperreiswinkel.nl


Klik hier voor meer informatie over deze speciale uitgave!

 

 

1200camperplaatsendouchetoilet

{fastsocialshare}


 

 

3x bijzondere steden: Duitsland

{fastsocialshare}

Duitsland kent vele steden & dorpen waar je misschien niet meteen aan zou denken om naar af te reizen, maar die zeker wél de moeite waard zijn. Laat je betoveren door het romantische, idyllische karakter of het adembenemende uitzicht! Je kunt hier heerlijk door de binnenstad slenteren, historische bezienswaardigheden bewonderen of gewoon simpelweg genieten op een van de vele terrasjes. Camperwereld.eu selecteerde 3 van deze bijzondere steden die je niet mag missen tijdens je reis door Duitsland!

 

 


Bamberg  
( Beieren ) 

Wist je dat de gehele stad Bamberg op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat? Dus niet hier en daar een bijzonder gebouw wat de lijst heeft gehaald, maar écht de volledige stad. Dit vanwege het feit dat de binnenstad, en diens Middeleeuwse gebouwen, zo goed bewaard zijn gebleven. Misschien wel het meest unieke gebouw is het oude stadhuis. Dit is namelijk nog al een vreemd gebouw met een strak 18e eeuws gedeelte, een toren in het midden en een oud Duits vakwerk-gedeelte. Dit alles staat op een piepklein eilandje, wat eigenlijk veel te klein is voor dit bijzondere gebouw. Het steekt er aan alle kanten overheen. Wanneer je in Bamberg bent zal je nog iets opvallen. Aan de linkeroever van de rivier vind je de mooie, indrukwekkende gebouwen van de stad, en aan de rechterkant van de oever vind je de laagbouw waar vroeger ‘de burgerij’ woonde. Hier waan je jezelf in de middeleeuwen, vanwege de volledig in tact gebleven straten en huizen.

Tip om te overnachten:

Wohnmobilplatz, Bamberg

 

Bamberg Altes Rathaus

Alter Rathaus in Bamberg is een erg bijzonder gebouw.

 

 

33543119392 4c068af2ca zHet Kurfürstliches Schloss in Bonn wordt tegenwoordig gebruikt als universiteitsgebouw.

 


Bonn
 ( Noordrijn-Westfalen )

Deze voormalige hoofdstad van West-Duitsland heeft verrassend veel bezienswaardigheden en een erg aangename binnenstad. Deze binnenstad is namelijk heerlijk rustig en doet erg gemoedelijk aan. Geniet op een van de terrasjes rond het marktplein, uitkijkend op de in de 18e eeuw gebouwde ‘Altes Rathaus’. Als je door de binnenstad loopt kun je er niet omheen; het Kurfürstliches Schloss. Een enorm, in gele tinten geschilderd, paleis! Vandaag de dag is het jammer genoeg niet meer ingericht als paleis maar desalniettemin kun je het wel moeiteloos van binnen bewonderen, het doet namelijk tegenwoordig dienst als universiteit.

Tip om te overnachten:

Wohnmobilstellplatz: An der Rheinaue, Bonn

 


Tübingen
( Baden-Württemberg )

Tübingen is een echte universiteitsstad, hier wordt namelijk al ruim 500 jaar universitair onderwijs gegeven. Hedendaags wonen er in Tübingen nog steeds veel studenten, maar liefst 25% van de inwoners zijn studenten. Mede hierdoor is het een hele levendige en bruisende stad, maar tegelijkertijd wel heel gemoedelijk! De historische binnenstad en haar kronkelige straatjes zijn goed bewaard gebleven en zijn heerlijk om doorheen te struinen. Wanneer het lekker weer is kun je er gif op innemen waar je de meeste studenten zal tegenkomen; de muur langs de Neckar waar iedereen heerlijk van een zelf meegenomen hapje en drankje geniet in het zonnetje, uitkijkend op de bootjes die langsvaren!

Tip om te overnachten:

Wohnmobilhafen Neckarufer
Wohnmobilstellplatz an der Steinlach

 

GettyImages 525466927Tübingen kent een frisse, gemoedelijke karakteristieke binnenstad.

 

 

De tips voor overnachten die hierboven staan vermeld zijn ook allen terug te vinden in de Camperstop-AdvisorCamperstop-App (android & iOS). 

Wil je echt niks missen? Volg ons dan op Facebook!  Of meld je hier aan voor de Camperwereld-nieuwsbrief, dé maandelijkse nieuwsrbrief boordevol camper-inspiratie, aanbiedingen & meer!


Deel deze 3 bijzondere steden met je vrienden en familie!

{fastsocialshare}

campergids

 

 

 

 

.