Camper

 

Het kiezen van een volgende camperplaats.

Waar baseer jij jouw keuze op?

{fastsocialshare}

Door het toenemende aantal camperplaatsen, kom je steeds vaker meerdere camperplaatsen tegen in een bepaalde regio/gebied. Je zal dus een keuze moeten maken bij welke van deze camperplaatsen je gaat overnachten. Dit is vanzelfsprekend een persoonlijke keuze en zal iedere camperaar op zijn/haar eigen manier aanpakken. Verschillende factoren kunnen hierbij een belangrijke rol spelen. Denk aan prijs, ligging en ervaringen van andere camperaars. Mocht je een van deze factoren erg belangrijk vinden, dan zijn er ‘hulpmiddelen’ die je kunt inschakelen de keuze wat makkelijker te maken.

 

- Selecteren op basis van prijs

Eerlijk is eerlijk: we zouden het liefst allemaal 4x per jaar, 3 maanden op reis gaan met de camper. ;-) Maar helaas, naast de eventuele verplichtingen gooit de portemonnee ook veelal roet in het eten. Maar er zijn meer mogelijkheden dan je denkt om je vakantie te kunnen verlengen zónder daar meer geld voor te moeten betalen. Zo zijn er tal van gratis camperplaatsen te vinden door heel Europa. In Frankrijk alleen al duizenden! In de campergids ‘Camperstops Onderweg – Voordelig op reis door Frankrijk’ vind je een selectie van 1620 gratis camperplaatsen. En nee, dit betreffen echt niet enkel eenvoudige overnachtingsplaatsen met geen/weinig voorzieningen. De ruime meerderheid van de gratis camperplaatsen in deze speciale uitgave betreffen gratis camperplaatsen mét voorzieningen waar menig betaalde camperplaats nog iets van zou kunnen leren. Klik hier voor meer informatie

Wil je toch ietwat meer van de gebaande paden afwijken, weg van het massatoerisme maar tegelijkertijd niet te hoeven betalen voor je overnachting, dan biedt de formule van France Passion de oplossing voor jou! Aan de hand van deze unieke formule kun je het gehele jaar gratis overnachten op duizenden locaties door héél Frankrijk! Deze formule laat je kennis maken met het land, de bevolking en de verschillende smaken op een zéér unieke wijze. Je overnacht namelijk bij de (wijn)boer thuis op privé-terrein. Stel je eens voor, zittend voor je camper, wijntje in de hand uitkijkend op een kilometerslange wijngaard.. En dat ook nog eens volledig gratis! Soortgelijke formules zoals France Passion in Frankrijk zijn ook beschikbaar voor Spanje (España Discovery) & Brit Stops (Verenigd Koninkrijk). Camperreiswinkel.nl is het enige en officiële verkooppunt van deze formule in Nederland, klik hier voor meer informatie.

 

sliders artikel
 

 routegidsen

- Selecteren op basis van locatie

Ook een belangrijke factor voor veel camperaars is, logischerwijs, de locatie van de camperplaats. Is de camperplaats goed bereikbaar en dichtbij eventuele bezienswaardigheden of activiteiten. Of denk aan bijvoorbeeld juist, afgelegen en midden in de natuur óf juist midden in het centrum van een wereldstad. Mocht dit een belangrijke factor voor je zijn dan zijn de campergidsen van bijvoorbeeld CamperRoutes een goede basis voor je reis. Deze campergidsen bevatten routes die je langs de mooiste uitzichten, bezienswaardigheden, wandel/fietsroutes brengt en tegelijkertijd ook omliggende prachtige camperplaatsen en/of campings tonen. Een andere suggestie is de campergids; ‘100 mooiste camperplaatsen in Nederland’. Deze campergids heeft een selectie gemaakt van 100 mooiste camperplaatsen aan zee, bij het bos, in de stad, op het platteland, etc. Kijk op Camperreiswinkel.nl voor meer informatie over deze routegidsen.

 

- Selecteren op basis van ervaringen van anderen

Het online delen van ervaringen is de afgelopen jaren veel eenvoudiger geworden en heeft een steeds belangrijkere rol gekregen in ons keuze-proces. Waar we vroeger enkel op de ervaringen van vrienden en familie konden rekenen, laten we ons tegenwoordig beïnvloeden door mensen van over de hele wereld. Dit doen we als we online iets kopen in een webshop of bijvoorbeeld wanneer we een vakantie/reis boeken. Dit kunnen we al jaren als we online een hotel uitzoeken, maar tegenwoordig ook wanneer we met de camper op pad zijn. Met de Camperstop-App, heb je toegang tot ruim 10.750 camperplaatsen door heel Europa. Bij al deze camperplaatsen kunnen camperaars reviews/ervaringen achterlaten om zodoende andere camperaars te helpen bij het selecteren van de volgende camperplaats. Inmiddels zijn er talloze reviews verzameld van camperaars door heel Europa. Tegenwoordig selecteer je de volgende camperplaats dus niet enkel op de gegeven detailinformatie omtrent locatie of geboden faciliteiten, maar ook aan de hand van ervaringen van andere camperaars! > Download hier de Camperstop-App voor Android & iOS.

 

Camperstop App reviews
 

{fastsocialshare}

Citytrip: Bergen - Noorwegen
camperreiswinkel.nl banner1

Bergen, Noorse stad tussen de bergen

{fastsocialshare}

Citytrips met de camper zijn geweldig! Een vreemde stad in je eigen vertrouwde camper. De uitdaging is meestal om een geschikte camperplaats te vinden die of dicht in het centrum ligt óf dichtbij maar met een goede verbinding richting de stadskern. Als je aan een citytrip denkt, denk je vaak aan de grote steden als Parijs, Barcelona of Berlijn, maar ook de ietwat minder grote/bekende steden zijn vaak verrassend leuk! Zo ook Bergen in Noorwegen, de een na grootste stad van het land. Een karakteristieke stad met kleine smalle steegjes, pittoreske houten huisjes, fjorden en fantastisch eten. Een echte must-visit als je door Noorwegen reist. Sterker nog, in en rond deze stad kun je makkelijk een week doorbrengen, er is hier zo veel te doen. In dit artikel worden een aantal highlights aan je voorgelegd.

 

Je ontkomt er niet aan in Bergen, het beklimmen van bergen. Een van de meest populaire activiteiten in Bergen is dan ook de berg ‘Fløyen’ beklimmen. Geen zorgen, dit kun je te voet doen of met de ‘Fløibanen’. De Fløibanen is een trein (de enige kabelspoorbaan van Noorwegen) die je helemaal boven op de berg brengt. Op deze berg heb je een prachtig uitzicht over de gehele stad, de fjorden en de andere omliggende bergen. Honger gekregen van de beklimming? Boven op de berg vind je een restaurant en enkele souvenirwinkeltjes. Vanuit hier maak je de meest prachtige wandelingen waardoor je alle uitzichten van de berg ontdekt. Kortom dit is de perfecte manier om te genieten van het uitzicht even de drukte van de stad te ontsnappen.

Over de stad gesproken, daar is natuurlijk ook veel te doen. Een van de bekendste plekken in Bergen is de Hanzekade Bryggen. Deze kade bestaat uit volledig uit houten huisjes waarvan het lijkt dat ze tegen elkaar aan leunen, van buiten zien ze er al geweldig uit,. Maar bekijk ze ook vooral eens van binnen, je vindt hier allerlei ambachtelijke winkeltjes van bijvoorbeeld kunstenaars, pottenbakkers en textiel- en lederbewerkers. Nog een hele populaire en bekende plek in Bergen is de vismarkt. Deze uit de 13e eeuw stammende markt is sindsdien een ontmoetingspunt voor kooplieden en vissers. Je kunt hier enorm veel vis en lokale producten vinden zodat je een heerlijk Noorse maaltijd kunt maken in je camper! Mocht je nu wel van lokale vis willen genieten, maar heb je liever dat iemand anders dit voor je klaarmaakt? Dan is een echte aanrader Cornelius Seafood Restaurant. Dit is het beste seafood restaurant van Bergen, het ligt net iets buiten de stad op een prachtig eiland waardoor je een fantastisch uitzicht hebt op de Fjorden, Bergen en de voorbij varende boten.

Het laatste wat we uitlichten van deze stad is de Fjordencruise Bergen – Mostraumen die vanuit deze stad start. De cruise vaart eerst door een deel van Bergen om de stad uit te komen, hiermee kom je ook langs de hoogte punten van de stad die langs het water liggen. Hierna vaar je de stad uit richting de 27 kilometer lange Osterfjorden in de Hordaland provincie. Hier wordt er gemanoeuvreerd tussen de smalle Fjorden en door de sterke stromingen. Onderweg kun je genieten van prachtige uitzichten op de Fjorden, watervallen en het landschap. Echt een adembenemende belevenis! De boot gaat zo vlak langs een waterval dat je zelfs een bakje bergwater als souvenir mee zou kunnen nemen!  

Dit en nog veel meer vind je allemaal in de stad Bergen! De camperplaats in Bergen vind je op korte afstand van het stadscentrum. Wil je meer informatie over deze camperplaats? Bekijk deze dan in de Camperstop-Advisor of download de Camperstop-App voor Android of iOS!

 

Bergen kadeBergen kade1

 

 

{fastsocialshare}

San Marino, klein maar fijn

{fastsocialshare}

San Marino is het op twee na kleinste land in Europa. Deze door Italië omringde republiek is al in het jaar 301(!) opgericht en heeft het de oudste grondwet ter wereld! Dit landje is 61 km2 groot maar staat bomvol avonturen die jij echt beleefd moet hebben!


250316070 1c5b6f6863 z 1Dit kleine landje trekt, vergeleken met haar inwonersaantal, enorm veel toeristen aan. Het inwonersaantal van dit landje is 30.000. Afgelopen jaar reisden er zo’n 80.000 toeristen af naar dit landje. Dat betekent dat er meer dan het dubbele aan toeristen op bezoek zijn geweest afgelopen jaar.

San Marino wordt omringd door mooie Italiaanse steden (Rimini, Florence, Ravenna etc.), vanaf waar je ook makkelijk door kan reizen naar dit ministaatje. Op de vlag van San Marino worden 3 torens getoond. Deze torens bestaan daadwerkelijk en vind je terug in de hoofdstad; San Marino Stad. Deze stad is op drie heuvels gebouwd, waar iedere heuvel zijn eigen toren heeft. Als je de stad bezoekt is het zeker een aanrader om een van de heuvels te beklimmen net voor zonsondergang. Je kunt dan zowel de enorm mooie zonsondergang bekijken, als van het prachtige uitzicht van de stad genieten. Verder heeft deze authentieke stad heerlijke smalle en kronkelende straatjes om door te dwalen en is het een heus winkel walhalla en nog eens heel voordelig vanwege een laag belasting tarief!

Ook kun je in San Marino stad het Piazza della Libertà vinden. Dit is het middelpunt van de stad. Hier staat ook het Palazzo Pubblico, het stadhuis, wat werkelijk prachtig is en zeker de moeite waard om daar even naar binnen te aan. Ook staat hier een wacht die een aantal keer per dag wisselt, wat een leuk schouwspel blijft. Daarnaast heeft San Marino een aantal museums. Een aantal voorbeelden hiervan zijn het Nationale Museum, het martelmuseum en nog vele andere. Het meest opvallende museum is wel het ‘Museum of Curiosities’. Hier vind je vreemde voorwerpen en bijzondere uitvindingen, maar ook de verhalen achter deze voorwerpen!

Voor de echt toeristische attracties moet je in de hoofdstad zijn! Vooral de natuur in San Marino is prachtig en een mooie wandeling is zeker de moeite waard.

In San Marino vind je meerdere camperplaatsen, die je via de Camperstop-App en CamperAdvisor kan vinden. San Marino vind je als regio onder het land Italië.

 

{fastsocialshare}

 

header cw artikel

De zoektocht naar een volgende camperplaats.
Welke hulpmiddelen gebruik jij bij het zoeken van de volgende camperplaats?

{fastsocialshare}

Camperen is populairder dan ooit tevoren! Enerzijds natuurlijk een goede ontwikkeling, zo komen er steeds meer voorzieningen voor ons camperaars. En daarnaast, we gunnen iedereen deze manier van ‘reizen in vrijheid’, toch? Andere kant van deze medaille; door de toenemende populariteit van het camperen komt het steeds vaker voor dat een camperplaats helaas vol blijkt te zijn wanneer je op locatie aankomt. De vraag naar camperplaatsen groeit immers harder dan dat het aanbod van camperplaatsen doet. Om goed voorbereid te zijn op ‘’volle’’ camperplaatsen, is het bij de hand hebben van goed naslagwerk, essentieel. Dit naslagwerk kan bestaan uit één of meerdere campergidsen of een mobiele applicatie op de smartphone/tablet. Of beide natuurlijk!

Campergidsen

Campergidsen zijn er vandaag de dag in alle vormen en maten. Ben je op zoek naar een complete campergids waarmee je in meerdere landen terecht kunt of vind je het fijner om specifiekere campergidsen te gebruiken waarmee je in een bepaalde regio terecht kunt of die enkel informatie verschaffen over een specifieke type camperplaats. Voor beide valt iets te zeggen. Een complete gids waarin meerdere landen en meerdere type camperplaatsen getoond worden zijn veelal groter (en zwaarder) van formaat, kostbaarder in prijs maar bieden wel meteen het complete aanbod. Van gratis eenvoudige camperplaatsen in Denemarken tot luxe camperparken in Portugal. Mocht je hier naar op zoek zijn dan is de ‘Facile-en-Route Campergids Europa 2019’, hetgeen je zoekt! Deze campergids wordt al 22 jaar geroemd om haar gebruiksvriendelijkheid en complete aanbod. Zoeken naar camperplaatsen doe je eenvoudig aan de hand van, deelkaarten, landen/regio’s of de index achterin.

Vind je het fijner om ietwat compactere campergidsen mee te nemen op reis, dan valt daar ook zeker iets over te zeggen. Zeker als je al weet waar de bestemming naar toe gaat, dan is bijvoorbeeld informatie over camperplaatsen in Zuid-Italië niet heel relevant wanneer je op reis gaat door Frankrijk of Spanje. Gaat je reis richting Frankrijk? Denk dan eens aan een campergids als ‘Camperstops onderweg – Voordelig op reis door Frankijk’. Deze campergids bevat een selectie van enkel gratis camperplaatsen door heel Frankrijk, en laat je zien dat er nog heel veel mogelijk is wanneer je voordelig op reis wilt gaan door Frankrijk. Vind je het leuker om bepaalde routes te rijden, omliggende bezienswaardigheden te bezoeken en hier rondom camperplaatsen te vinden? Dan is ‘Michelin-campergids – Met de camper door Frankrijk’, een geschikte campergids voor jou! Deze campergids voorziet namelijk in maar liefst 100 camperroutes door héél Frankrijk.

Camperplaats kiezen
  

camperstop app

Camperstop-App

Vind je het helemaal niet fijn om steeds één of meerdere campergidsen mee te moeten nemen op reis? Voel je je comfortabel met het gebruik van een smartphone en/of tablet? Dan biedt de Camperstop-App wellicht de oplossing voor jou. Met de Camperstop-App heb je informatie rondom 10.750 camperplaatsen altijd bij de hand en past dit naslagwerk ook nog eens in je broekzak. Waar een campergids vanzelfsprekend te maken heeft met verschillende edities, wordt de Camperstop-App iedere dag geüpdatet, zodat je altijd op reis gaat met de meest up-to-date informatie.
Anders dan een campergids waar je aan de hand van deelkaarten, regio’s en indexen zoekt naar je volgende camperplaats, kun je met de Camperstop-App zoeken naar de volgende camperplaatsen rondom je huidige locatie of gewenste eindbestemming. Wil je zoeken naar een specifiek type camperplaats of bepaalde voorzieningen? Gebruik dan eenvoudig de zoekfunctie binnen de app. Wil je liever geen gebruik maken van internet in het buitenland vanwege de eventuele hoge datakosten? Download dan gemakkelijk en snel de verschillende landenkaarten op het moment dat je verbonden bent met Wi-Fi, dan kun je vervolgens ‘gewoon’ gebruik maken van de Camperstop-App als je offline bent.

 

Al met al, voor beide hulpmiddelen valt iets te zeggen. Niet voor niets dat veel camperaars beide gebruiken tijdens hun reis. Facile Media denkt met deze camperaars graag mee. Bij aanschaf van de Facile-en-Route Campergids Europa 2019 ontvangt men namelijk gratis een jaarabonnement op de Camperstop-App. De Facile-en-Route Campergids Europ+ gratis jaarabonnement Camperstop-App is verkrijgbaar en direct leverbaar op o.a. Camperreiswinkel.nl > Klik hier voor meer informatie.

Maar waar baseer jij jouw keuze op? Waar selecteer jij de volgende camperplaats op? Welke factoren zijn van belang? Prijs, locatie of ervaringen van anderen? Je leest er meer over in het artikel: Het kiezen van een volgende Camperplaats.

 

 

Giethoorn

Toerist in eigen land!

{fastsocialshare}

Giethoorn, ook wel het 'Venetië van Nederland' genoemd. Een bezoek aan dit pittoreske dorpje in Overijssel, met haar prachtige huisjes aan het water, vele rondvarende bootjes, lekker eten & unieke geschiedenis, staat hoog op het verlanglijstje bij toeristen van over de hele wereld! Maar ben jij er al eens geweest? 

 

De naam Giethoorn is afkomstig uit de 12e eeuw. Door een enorme stormvloed overstroomde het gebied, waar veel vee (voornamelijk geiten) te vinden was. De bewoners konden veelal vluchten, maar het vee was niet te redden helaas. Toen de bewoners terugkwamen om het gebied weer bewoonbaar te maken werden er een hoop geitenhoorns gevonden, hierdoor werd de plek ‘Geitenhoorn’ genoemd. Kort het af en leg er een accent overheen en je krijgt..: ‘Giethoorn’.

Zoals al genoemd wordt Giethoorn het Venetië van Nederland genoemd, met goede reden: dit dorpje heeft namelijk geen straten, enkel grachtjes/kanalen. Wil je ergens komen? Dan moet je dus óf gaan lopen óf je pakt een bootje. Dat laatste is zeker een aanrader als je dit dorpje bezoekt. Huur een bootje en ga zelf het dorpje ter water ontdekken. Bij de meeste verhuurders krijg je een plattegrondje mee met een mooie route, dan kun je zowel het oude dorp als daarbuiten ontdekken. Als je het dorp uitvaart kom je namelijk in prachtige serene natuur, je vindt hier vele vissers, op de oever zie je ontelbare schapen en je vaart op een prachtig meer. Hoe rustig het hier op het meer kan zijn, zo druk is het in Giethoorn zelf. Al jaren wordt dit dorp overspoeld door miljoenen toeristen vanuit de hele wereld!

Dit hebben ze (mede) te danken aan Monopoly. In 2015 werd er een World Edition uitgebracht en hier heeft Giethoorn een wildcard plek in weten te bemachtigen. Hierna is het aantal toeristen enorm gestegen. Maar dat maakt het stadje er niet minder leuk om. Als je niet zo van varen houdt, kun je het stadje ook nog bewonderen vanaf het vaste land op de fiets, er zijn namelijk ook fiets en wandelpaden. Maar naast het fietsen of varen kun je ook nog solexen, een klimbos bezoeken, een escape room doen, musea bezoeken, midgetgolfen en nog veel meer! Giethoorn is perfect voor als je (weer) eens de 'toerist in eigen land' wil uithangen!

Rondom en in Giethoorn kun je verblijven op meerdere geschikte camperplaatsen: Camperresort BodelaekePassantenhaven die Zuiderkluft en Camperplaats Haamstede

14336699686 393e57c280 z

 

 

{fastsocialshare}


 camperreiswinkel.nl banner1


De mysterieuze Meteora Kloosters

{fastsocialshare}

 

In het midden van het vaste land van Griekenland ligt wel een heel bijzondere plek.. Bij het stadje Meteora is een klooster gemeenschap gestart, met als doel zich afsluiten van de rest van de wereld. Als je de kloosters ziet, weet je precies dat dat in ieder geval gelukt is.. Ze hebben een klooster bovenop een enorme rots gebouwd namelijk!

nature 3279419 1280

De kloosters van Meteora zijn echt iets wat je ooit gezien moet hebben in je leven. Als je geluk hebt kun je ze ook nog zien als het mistig is, dan doet het zijn bijnaam eer aan: het zwevende klooster. De gemeenschap bestaat uit zes kloosters, met ieder zijn eigen unieke elementen. Bijna alle kloosters zijn ook nog eens te bereiken met de camper! Wel is het aan te raden om een tourguide te boeken omdat hij/zij je alles kunt vertellen over de kloosters en je ook een ultiem bezoek kan geven als je misschien niet heel lang de tijd hebt, hij weet bijvoorbeeld waar je wanneer het beste heen kan gaan qua bezoekersaantallen.

Daarnaast nog een aantal andere tips voor je bezoek aan Meteora. Bezoek ook zeker de Byzantijnse kerk, deze kerk is in de vierde eeuw gebouwd en tot nu toe de tijd heeft overleefd. De kerk staat in het oude deel van Kalambaka. Probeer ook zo veel mogelijk van te voren te boeken, het is een populaire plek en zo ben je verzekerd van een fantastisch bezoek! Als laatste: Meteora heeft een heuse complottheorie: door de hele stad zie je zo geheten: W.I.B. (Women In Black). Het gerucht gaan dat deze vrouwen, altijd gekleed in het zwart speciaal getrainde agenten zijn en hier al duizenden jaren opereren. Hun mannen de zo geheten M.I.B. weten altijd alles wat er gebeurt in de stad, soms nog voor het gebeurt! Beide horen ze bij de ‘No Such Agency’! Mocht je een W.I.B. tegenkomen, groet ze dan met: ‘Kalimera’, wat goedendag betekent. Als ze je fruit of bloemen geven, wijs dit dan nóóit af! Neem het gewoon aan en zeg: ‘Eucharisto’, wat dankuwel betekent. Loop dan kalm weg en je hebt geen problemen je verdere verblijf in Meteora.

{fastsocialshare}

 

Facile-en-Route Campergids Europa 2019

Impression Camperstop FacileMedia2019 1

Vind maar eens een geschikte, beschikbare camperplaats deze tijd..

{fastsocialshare}
Met de camper op reis gaan was nog nooit zo populair als dat het momenteel is. Al enkele jaren zit deze manier van ‘reizen in vrijheid’ fors in de lift. Met het feit dat deze snelgroeiende groep camperaars allemaal ergens zullen moeten overnachten, wordt het vinden van een geschikte en beschikbare camperplaats steeds lastiger. Alhoewel het aanbod van camperplaatsen zeker aan het toenemen is, schreeuwt de camperwereld nog om een verdere toename van camperplaatsen door Europa. De zojuist verschenen Facile-en-Route Campergids Europa 2019 biedt de oplossing voor het eindeloos zoeken naar een geschikte camperplaats. Deze campergids bevat namelijk ruim 10.750 camperplaatsen door heel Europa, aan keuze dus zeker geen gebrek. 


Al ruim 22 jaar zijn de campergidsen van Facile Media dé ideale reisgenoot voor honderdduizenden Europese camperaars. De gids toont op eenvoudige wijze welke overnachtingsmogelijkheden in de desbetreffende omgeving te vinden zijn. Erg handig dus om snel te kunnen schakelen, mocht een camperplaats onverhoopt ‘vol’ zijn bij aankomst, of bij het vinden van camperplaatsen in een bepaalde regio. De camperplaatsen in de Facile-en-Route Campergids Europa 2019 variëren van eenvoudige overnachtingsmogelijkheden met weinig/geen voorzieningen tot uitgebreide, zeer comfortabele camperparken met alle voorzieningen die men zich kan wensen.

Wat deze campergids anders maakt dan soortgelijke campergidsen is het feit dat de informatie over de camperplaatsen op dagelijkse basis wordt gecontroleerd en geüpdatet, dit maakt deze campergids de meest betrouwbare. Naast de dagelijkse controle reizen er bovendien een 50-tal inspecteurs door Europa om de camperplaatsen persoonlijk te controleren en op jacht te gaan naar nieuwe camperplaatsen. Hierdoor biedt de gids sinds jaar en dag de meest complete en betrouwbare informatie van Europese camperplaatsen. De volledige informatie over de camperplaatsen is ook eenvoudig te raadplegen, op een smartphone/tablet, in de gebruiksvriendelijke Camperstop-App. Deze mobiele applicatie is geliefd bij Europese camperaars en is inmiddels ruim de 150.000 downloads gepasseerd.

Bij aanschaf van de Facile-en-Route Campergids Europa 2019 ontvangt men gratis een jaarabonnement op de Camperstop-App, welke ook offline te gebruiken is en het gehele jaar door beschikt over de meest up-to-date informatie. Aan de hand van reviews van andere camperaars is tevens te beoordelen of de betreffende camperplaats voldoet aan de wensen. De gebruiker kan zelf uiteraard ook eenvoudig zijn/haar ervaringen uitwisselen met andere campergebruikers.

De Facile-en-Route Campergids Europa 2019 + gratis jaarabonnement Camperstop-App is verkrijgbaar en direct leverbaar op o.a. Camperreiswinkel.nl > Klik hier voor meer informatie.

FER 2019 Cover 3dcamperreiswinkel.nl banner1

 

{fastsocialshare} 

 

 

 

 

.

Noord-Ierland Camperroute

Causeway Coastal Route, indrukwekkende route door Noord-Ierland

{fastsocialshare}

De Causeway Coastal Route is een van de mooiste routes door Noord-Ierland. Helaas bevinden zich er niet veel camperplaatsen langs deze route, zelfs maar één. Maar niet getreurd, in Noord-Ierland mag je in principe overal ‘wild’-camperen. In dit artikel vind je een beschrijving van een mooi gedeelte van de route rondom ‘Camperplaats SandHill Drive Motorhome Parking’ in Portrush.

Giants CoastwayDe eerste stop van deze route bij Portrush is Giants Causeway. Op deze speciale plek komen geschiedenis en mythologie wel erg dicht bij elkaar. Deze plek bestaat namelijk uit bijna 40.000 zeven- & achthoekige pilaren. Deze plek heeft zijn naam gekregen door de bijbehorende mythe. In deze mythe werd een pad gebouwd van Noord-Ierland naar Schotland zodat twee reuzen erachter konden komen wie de sterkste was. Door een slimme list van de vrouw van een van de reuzen, rende de ander van angst terug naar Schotland, terwijl hij dit deed maakte hij het pad kapot. Het enige wat van het pad nog over is, is Giants Causeway. Hoewel dit een mooie mythe is, is de echte oorsprong van deze bijzondere plek het gevolg van de vulkanische activiteit die in het verre verleden plaatsvond op deze locatie. Rondom deze bijzondere locatie liggen een hoop mooie wandelroutes, die zeker de moeite waard zijn.

De volgende stop op deze route is de oudste, nog in bedrijf zijnde, Whiskey-stokerij van Noord-Ierland. In de Old Bushmills Distillery word je tijdens een rondleiding alles bijgebracht over het distillatieproces van de whiskey, waarbij ook zeker al je zintuigen aan bod komen. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om de whiskey te proeven of ga lekker eten in het bij behorende restaurant, waar lokale gerechten worden geserveerd met een Bushmills-twist.

Dunluce Castle klein

Nog zo’n mooie en plek met prachtige verhalen is het Dunluce Castle. Op deze locatie zouden volgens de eeuwenoude mythe ‘’banshees’’ (een fee die de dood van een mens aankondigt)smokkelaars en tragische geliefden ronddwalen en dit voel je nog als je er rondloopt. Het kasteel is in de 14e eeuw gebouwd en in de 17e eeuw is het door een storm gaan afbrokkelen waardoor er nu alleen nog de ruïne van over is, desalniettemin een overweldigende bezienswaardigheid! Mocht je na je bezoek aan het kasteel nog het dorpje in gaan is het Wee Cottage een aanrader, hier kun je traditionele thee met heerlijke scones krijgen, wat je bezoek aan deze locatie echt afmaakt.

Zoals genoemd zijn al deze plekken dichtbij Portrush waar Camperplaats SandHill Drive Motorhome Parking. Geniet in Portrush en de gehele regio van de prachtige omgeving, bijzondere kustlijn, het knusse stadje en het heerlijke eten in het Ramore-complex!

 {fastsocialshare}

camperreiswinkel.nl banner1